Barnförsäkring – vad ska man tänka på?

Barnförsäkring

Alla barn som går på dagis, förskola och skola har en olycksfallsförsäkring via kommunen, men räcker det?
Läs vår guide om vad du måste veta innan du tecknar en barnförsäkring!

Alla kan vi skada oss eller bli sjuka när vi minst anar det. Det är lika tråkigt varje gång, men ännu värre om det drabbar ditt barn. Om de går på dagis, förskola eller skola så ska en olycksfallsförsäkring ingå via kommunen, men detta täcker bara som namnet antyder, en olycka där du tex cyklar och ramlar. Den täcker alltså inte ditt barn om Hen blir sjuk. Du bör även kolla upp om kommunens olycksfallsförsäkring täcker barnet på fritiden, och inte bara under verksamhetstiden.​

Det bästa du kan göra är att teckna en försäkring som täcker både olycksfall och sjukdom. Se till att teckna försäkringen så fort som möjligt, innan något har hunnit att hända med barnet!

​Något vi rekommenderar är att det ska finnas en invaliditets-, vårdkostnads- och sjukersättning!

Ansöka om barnförsäkring

Du kommer att få fylla i en blankett om barnets hälsa, detta ligger grund för om du kan få försäkringen, och/eller vilken prisnivå den hamnar på. Var ärlig med uppgifterna du fyller i, försköna inte sanningen. 

Vem kan teckna en barnförsäkring?

Det är sällan någon blir nekad en försäkring, så oftast är det inga problem. Men ligger ditt barn i någon riskgrupp så kan försäkringsbolaget höja din premie, eller ange vissa sjukdomar som undantag från försäkringen som då inte gäller.

Mitt barn nekas försäkring

Det är några få % som nekas att teckna en barnförsäkring. I de fallen rör det sig ofta om för tidigt födda barn, barnet har en alldeles för låg födelsevikt samt adoptivbarn. Testa då att ansök hos ett annat bolag, då försäkringsbolagen inte har exakt samma krav. 
Har du möjlighet så kan du ansöka om en gruppförsäkring för barnet via din arbetsgivare alternativt via ditt fackförbund. 

Du kan aldrig få ersättning för en skada eller sjukdomar som har skett innan din försäkring tecknats! 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *