Barnspar – Spara pengar till barn!

Med relativt små medel under en lång period kan du göra stora förändringar för dig och ditt barn. Automatiskt månadssparande i aktier/fonder är guld värt!

Hur mycket måste jag spara?

Alla har vi olika förutsättningar ekonomiskt, men vi vill ge dig några exempel på vad olika summor kan betyda i långa loppet!

Visste du att om du sparar 300 kronor varje månad fram tills att ditt barn fyller 18 år, med en ränta/avkastning på 7 %, så har kapitalet vuxit till ca 130 000 kronor. Lyckas du få 10% ränta/avkastning så blir det istället 180 000 kronor.

Barnsparande aktier fonder
Barnsparande aktier fonder

Har du förmånen att kunna spara hela 1000 kronor per månad så växer dessa till ca 430 000 kronor med 7% ränta.

Ska vi dra det ytterligare lite längre och förutsäga att ni lyckas få 12% ränta/avkastning som inte alls är omöjligt, så blir 1000 kronor i månaden hela 758 000 kronor efter 18 år. 

Snacka om en bra start i livet med relativt små medel. Dessa pengar kan med enkelhet användas till ett körkort, en lång resa efter gymnasiet eller en kontantinsats till ett framtida boende.

Hur sparar man bäst till barn?

I dagens klimat får man knappt någon ränta över huvud taget på ett vanligt sparkonto, så det som krävs är att man investerar dessa i fonder eller aktier. Höll du just nu på att sluta läsa, för du känner att det inte är något som varken intresserar dig, eller något som du inte kan så måste du tänka om. Så länge du har ett Bank-ID och några minuter över så kan du ordna det.

 Var ska jag spara?

De vanliga storbankerna erbjuder fond/aktiehandel, men det finns även stora populära nätbanker som Avanza och Nordnet som vi själva använder. 

Där registrerar du enkelt ett konto (ISK eller Kapitalförsäkring).

Efter detta så kan du använda dig av en portföljgenerator. Där fyller du bara i några enkla uppgifter, för att sedan få förslag på vanliga fonder som du kan investera i. 

Aktivera ett automatiskt månadssparande så dras det en förutbestämd summa varje månad som sedan automatiskt investeras i fonder. Du behöver alltså inte göra något alls!

Desto tidigare du börjar, desto större kraft har räntan på ditt sparande!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *